Vesistömatkailu

Konnevedellä olet aina vesistöjen tuntumassa. Suurimmat järvet ovat Etelä- ja Pohjois- Konnevesi sekä Keitele. Konnevedelle pääsee Keitele-Päijänne -kanavien kautta etelästä Lahdesta saakka ja pohjoisesta Neiturin kanavan kautta Pielavedeltä asti.

Pielavedeltä voi jatkaa matkaa kumikanavaa pitkin Maaningalle, mistä avautuu vesireitti Kallavedelle ja Saimaalle.

Melontareitti Konnevesi-Laukaa

Kolmen Keski-Suomen kunnan vesiteillä kulkeva melontareitti alkaa Konneveden kirkonkylältä Häyrylänrannan satamasta. Matka jatkuu Rautalammin reittiä alaspäin Hankasalmen kautta päättyen Laukaan vierasvenesatamaan.

Reitin varrella on useita rantautumispaikkoja, kalastuspaikkoja sekä maatilamatkailupalveluita. Monissa kohdin melotaan Natura 2000 –suojelukohteisiin ja rantojensuojeluohjelmaan kuuluvilla alueilla.

Risteilyt ja retket

Konneveden luontopalvelut 

MVH-palvelut

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja Etelä-Konneveden kansallispuistossa

www.luontoon.fi

www.retkipaikka.fi

Retkisatamat

Häyrylänranta

Merikartta 446.

Ajo-ohjeet tästä.

Häyrylänranta on monipuolinen satama, puhdas koko perheen uimaranta ja karavaanarialue. Rannassa palvelee monipuolinen kahvila-ravintola, josta voi ostaa myös peruselintarvikkeita. Veneilijöille Häyrylänrannassa on venesatama, veneluiska, polttoainejakelu ja jätehuolto. Rannassa on grillikatos. Satama-alueella on karavaanarialue. Keskustan palveluihin on matkaa noin kolme kilometriä.

Neiturin kanava

Ajo-ohjeet tästä.

Neiturin kanava yhdistää Konneveden ja Keiteleen. 980 metriä pitkä kanava on rakennettu vuosina 1918-26.

Voit lukea lisätietoa kanavan historiasta tästä.

Top