Matkailu

Olet lämpimästi tervetullut Konnevedelle!

Matkailussa keskitymme siihen, mikä meillä on parasta: kiireettömyys, puhdas luonto ja vesistöt. 

Etelä-Konneveden kansallispuisto, Konneveden koskireitti, luontopolut, lintutornit, laavut ja nuotiopaikat sopivat melojille, kalastajille, retkeilijöille, lintubongareille ja perhematkailuun. Yrityksille ja muille ryhmille voimme räätälöidä Konnevedelle retken, kokouksen tai hyvinvointipäivän oheisohjelmineen. Vastaamme erilaisiin tarpeisiin matkailu- ja ohjelmapalvelujen yhteistyöllä. 

Matkailija voi majoittua Konnevedellä pienessä perhehotellissa, lomamökeissä tai vaikka laavulla luonnonhelmassa. Karavaanareille ja veneilijöille yöpaikka palvelujen äärellä on Häyrylänrannassa.

Häyrylänranta on Etelä-Konneveden kansallispuiston portti, tasokas vierasvenesatama, karavaanarialue sekä viihtyisä koko perheen uimaranta. Laivaristeilyt kansallispuistoon ja muualle Rautalammin reitin vesistöihin lähtevät Häyrylänrannan satamasta. Sataman lounaskahvila avaa ovensa vappuna ja palvelee asiakkaitaan aamusta iltaan syksyyn saakka. 

Kirkonkylässä palvelut keskittyvät taajaman läpi kulkevan Kauppatien varrelle. Konnevedellä on useita ravitsemusliikkeitä, kaksi ruokakauppaa, kampaamoja, apteekki, sähköliike, terveys- ja hyvinvointipalveluja, kukkakauppa, matkahuollon toimipiste, kirpputoreja, huoltamoita, taide- ja käsityögalleria, sekatavarakauppa ja rautakauppa. 

Vaikuttavimmat nähtävyydet Konnevedellä on luonto muovannut. Ihmisten tekemistä tutustumisen arvoisia ovat esimerkiksi harmaakivikirkko ja kesäisin avoinna oleva kotiseutumuseo. 

Kokosimme matkailun sivuille tietoa Konneveden kohteista ja palveluista. Tapahtumista kerrotaan kunnan Facebook-sivuilla ja kotisivuilla Ajankohtaista -palstalla. Ajantasaisin tieto tapahtumista on niiden järjestäjillä.

Konneveden matkailuneuvonnan tavoitat numerosta 040 700 9178.

P.S. Matkailijanakin saatat tarvita vaikka mitä. Tutustu Konneveden yrityksiin täältä ja yhdistyksiin täältä. Suoramyyntitiloja ja muita yksittäisiä tuottajia on koottu tänne.

 

 

Top