Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonnan tehtäviin kuuluu valvoa rakennustoimintaa ja kaavoitusta, myöntää rakennusluvat sekä neuvoa ja ohjata rakentajaa koko rakennusprosessin ajan.

Voit kääntyä rakennusvalvonnan puoleen kaikissa uudisrakentamiseen, korjausrakentamiseen sekä luvanvaraiseen maisematyöhön liittyvissä asioissa vaikka vasta haaveilisit hankkeesta. Huolellinen suunnittelu voi nopeuttaa ja järkevöittää rakennusprosessia merkittävästi. Rakennusvalvonta neuvoo sinua lupaprosessissa ja auttaa tarvittaessa lomakkeiden ja liitteiden täyttämisessä. 

Voit sopia tapaamisen rakennustarkastajan kanssa puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot löydät alta. Kesälomien aikaan Konneveden ja Rautalammin kuntien rakennustarkastajat tuuraavat toisiaan.

Tärkeitä tiedostoja:

Henkilöasiakkaan rakentamisilmoitus verottajalle

Kotitalouksien on ilmoitettava Verohallinnolle tiedot kaikista ostamistaan rakennusluvan alaisista töistä. Tiedot on annettava aina ennen rakennustarkastajan tekemää loppukatselmusta. Jos rakennus otetaan käyttöön ennen varsinaista loppukatselmusta, tiedot täytyy antaa myös ennen käyttöönottotarkastusta.

Verohallinnon sivuilta löydät tarkempaa tietoa henkilöasiakkaan rakentamisilmoituksesta. Voit tulostaa verohallinnon sivuilta lomakkeen, jolla tiedot annetaan tai täyttää ja lähettää lomekkeen sähköisesti Suomi.fi -palvelussa. Palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Rakennuttajana olevan luonnollisen henkilön tiedonantovelvollisuuteen voit tutustua tarkemmin Verohallinnon sivuilla.


Pennanen Henri
Rakennustarkastaja
Puh: 040 844 6604
Top