Duunitiimi

Mietityttävätkö työasiat? Ajatteletko ammatinvaihtoa? Olisiko oppisopimus mun juttu? Mitä ja kenelle on työkokeilu? Miten tänä päivänä haetaan töitä? Mistä löydän sopivan työntekijän? Uskaltaisinkohan ryhtyä työnantajaksi?

Konneveden kunnan Duunitiimistä saat vastauksen näihin ja moneen muuhunkin kysymykseen.

Vuoden 2017 alussa käynnistynyt palvelu on tarkoitettu myös työnantajille. Ota yhteyttä, kun etsit työntekijöitä tai yrittäjänä mietit ensimmäisen työntekijän palkkaamista.

Duunitiimi palvelee sinua numerossa 040 584 7263.

Seuraa meidän ilmoituksia myös Facebookista.

Työkokeilu

Työkokeilussa voit edistää sijoittumistasi työmarkkinoille näyttämällä työnantajalle osaamistasi. Työkokeilu voi edesauttaa työmarkkinoille paluutasi tai selkeyttää ammatinvalintaasi. Työkokeilijana sinulla on mahdollisuus saada työttömyysetuutta tai korotettua ansiosidonnaista päivärahaa ja harkinnanvaraista kulukorvausta.

Työkokeilu ei ole työsuhde eikä siitä siksi aiheudu erillisiä kuluja työnantajalle. Työnantajana vastaat perehdyttämisestä ja ohjauksesta ja sinulla on myös valvontavastuu työkokeilijasta. Työntekijä on vakuutettu TE-toimiston puolesta. 

Lue lisää työkokeilusta TE-hallinnon sivuilta

Palkkatuki

Palkkatuki on TE-toimiston myöntämä harkinnanvarainen tuki työnantajalle työttömän palkkaamiseen. Tukea voivat saada yritykset, kunnat ja kuntayhtymät, kotitaloudet sekä yhteisöt, kuten yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat. Tukea maksetaan 30, 40 tai 50 prosenttia työllistämiskustannuksista. Työnantajan tulee maksaa työntekijälle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. 

Lue lisää palkkatuesta TE-hallinnon sivuilta.

Kuntalisä

Kuntalisä on Konneveden kunnan kädenojennus työnantajille. Tutustu kuntalisään tarkemmin tästä

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutus voi olla täsmäratkaisu, jos olet kokonaan vailla ammatillista koulutusta, haluat kouluttautua uuteen ammattiin tai täydentää osaamistasi. Oppisopimuksen avulla voit myös osoittaa ammatillisen pätevyytesi.

Lue lisää oppisopimuksesta Opetushallituksen sivuilta ja Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksen (POKE) sivuilta.

Top