Asumispalvelut

Vanhuspalveluissa asumispalveluihin kuuluvat laitoshoito, tehostettu palveluasuminen sekä uutena lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen eli jaksohoito.

Vanhainkoti

Konneveden Vanhainkodissa on 16 asukaspaikkaa. Vanhainkoti sijaitsee osoitteessa Maijankuja 2.

Vanhainkodin asukkaat tarvitsevat hoivaa ja hoitoa ympäri vuorokauden. Monet sairaanhoidolliset toimenpiteet, kuten suonensisäinen nesteytys ja antibioottihoito tehdään paikan päällä. Tällä vältetään asukkaalle rasittavia siirtoja eri hoitopaikkojen välillä. Vanhainkodilla on osaaminen ja valmius myös saattohoitoon. 

Asuinhuoneet ovat kahden tai kolmen hengen huoneita. Omia tavaroita saa tuoda kohtuudella mukana, ei kuitenkaan huonekaluja. Vierailuajat ovat vapaat, mutta rauhallisin hetki kyläilyyn on klo 12-18 välillä. Ulko-ovet lukkiutuvat automaattisesti klo 16. Sisälle pääsee sen jälkeen soittamalla pääovella olevaa ovikelloa.

Hoitopaikan saaminen edellyttää lääkärin päätöstä pysyvän laitoshoidon tarpeesta. Laitoshoidon maksu on 85 prosenttia asukkaan nettotuloista. Maksu sisältää ympärivuorokautisen hoidon, asumisen, lääkkeet, hoitotarvikkeet, ateriat ja lääkärin määräämät hoidot.  

Tehostettu palveluasuminen

Konnevedellä on kolme tehostetun palveluasumisen yksikköä, Koskikara, Kotipihlaja ja Ruusaliisa. Kaikki kolme sijaitsevat Palvelukeskuksessa osoitteessa Maijankuja 2. Muistisairaiden asumispalvelut kunta ostaa Villa Konnevedeltä, jonka omistaa Mehiläinen.

Tehostetussa palveluasumisessa tavoitteena on ikääntyvien turvallinen kodinomainen asuminen, itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä laitoshoidon välttäminen. Tehostettu palveluasuminen sisältää asunnon sekä ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon. Koska asiakas on palveluasumisessa vuokrasuhteessa, hän voi tarvitessaan hakea Kelan asumistukea.

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen eli jaksohoito käynnistyy kesäkuussa, kun sairaala lopettaa toimintansa Konnevedellä. Uusi palvelu on tarkoitettu kotona asumisen tueksi sekä omaishoitajien vapaapäivien mahdollistamiseksi. Jaksohoitoa voidaan käyttää myös terveydentilan ja lääkityksen seurantavaiheessa, tutkimukseen pääsyä odotellessa sekä kuntouttavana jatkohoitopaikkana sairaalajakson jälkeen.

Kysy lisää asumispalveluista!

Alhonen Eija
Vanhuspalvelujen esimies
Puh: 0400 175 493
etunimi.sukunimi@konnevesi.fi
Lehtonotko Susanna
Sosiaaliohjaaja
Puh: 040 848 7842
etunimi.sukunimi@konnevesi.fi
Top