Asumispalvelut

Vanhuspalveluissa asumispalveluihin kuuluvat laitoshoito, tehostettu palveluasuminen sekä lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen eli jaksohoito.

Tehostettu palveluasuminen

Konnevedellä on kolme tehostetun palveluasumisen yksikköä, Koskikara, Kotipihlaja ja Ruusaliisa. Kaikki kolme sijaitsevat Palvelukeskuksessa osoitteessa Maijankuja 2. Vaikeasti muistisairaiden asumispalvelut kunta ostaa Mainiokoti Konnevedeltä, jonka omistaa Mehiläinen.

Tehostetussa palveluasumisessa tavoitteena on ikääntyvien turvallinen kodinomainen asuminen, itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä laitoshoidon välttäminen. Tehostettu palveluasuminen sisältää asunnon sekä ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon. Koska asiakas on palveluasumisessa vuokrasuhteessa, hän voi tarvitessaan hakea Kelan asumistukea. Lisäksi asukkaalle haetaan eläkkeensaajan hoitotukea. Tehostetun palveluasumisen maksu sisältää erikseen vuokran, ympärivuorokautisen hoivan, ateriamaksun sekä tukipalvelumaksun (siivous, turvapuhelin ja pyykinpesu). Maksu määräytyy asukkaan tulojen ja saatujen tukien mukaan.

 

Tuettu palveluasuminen

Ruusaliisan palveluasumisyksikössä on tehostetun palveluasumisen lisäksi tarjolla tuettua palveluasumista. Hoitaja ei ole paikalla koko aikaa ympärivuorokauden, mutta on saatavissa tarvittaessa. Tuetun palveluasumisen hoitomaksu määräytyy samoin perustein kuin kotihoidon maksut.

Vanhainkoti

Konneveden Vanhainkodissa on 8 asukaspaikkaa. Vanhainkoti sijaitsee osoitteessa Maijankuja 2.

Vanhainkodin asukkaat tarvitsevat hoivaa ja hoitoa ympäri vuorokauden. Monet sairaanhoidolliset toimenpiteet, kuten suonensisäinen nesteytys ja antibioottihoito tehdään paikan päällä. Tällä vältetään asukkaalle rasittavia siirtoja eri hoitopaikkojen välillä. Vanhainkodilla on osaaminen ja valmius myös saattohoitoon. 

Asuinhuoneet ovat kahden hengen huoneita. Omia tavaroita saa tuoda kohtuudella mukana, ei kuitenkaan huonekaluja. Vierailuajat ovat vapaat, mutta rauhallisin hetki kyläilyyn on klo 12-18 välillä. Ulko-ovet lukkiutuvat automaattisesti klo 19. Sisälle pääsee sen jälkeen soittamalla pääovella olevaa ovikelloa.

Hoitopaikan saaminen edellyttää lääkärin päätöstä pysyvän laitoshoidon tarpeesta. Laitoshoidon maksu on 85 prosenttia asukkaan nettotuloista. Maksu sisältää ympärivuorokautisen hoidon, asumisen, lääkkeet, hoitotarvikkeet, ateriat ja lääkärin määräämät hoidot.  

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen

Lyhytaikainen tehostettu palveluasumista eli jaksohoitoa toteutetaan Kuntouttavassa yksikössä, joka toimii samoissa tiloissa vanhainkodin kanssa osoitteessa Maijankuja 2. Asiakaspaikkoja Kuntouttavassa yksikössä on 8. Kuntouttavan yksikön toiminta on tarkoitettu kotona asumisen tueksi sekä omaishoitajien vapaapäivien mahdollistamiseksi. Jaksohoitoa voidaan käyttää myös terveydentilan ja lääkityksen seurantavaiheessa, tutkimukseen pääsyä odotellessa sekä kuntouttavana jatkohoitopaikkana sairaalajakson jälkeen.

Kysy lisää asumispalveluista!

Haapakoski Suvi
Johtava sosiaalityöntekijä
Puh: 0400 180 459
etunimi.sukunimi@konnevesi.fi
Lehtinen Heli
Palveluvastaava
Puh: 040 5790 652
Top