Konneveden kosket  

Vuoden 2012 alussa Konneveden kunta osti omistukseensa seitsemän luonnonkaunista ja kalaisaa koskea.

Konneveden Seitsemän kosken koskireittiin kuuluvat Siikakoski, Taikinainen, Karinkoski, Kellankoski, Yläinen, Keskisenkoski ja Hannulankoski.

Kalastus

Neljää ylintä koskea - Siikakoskea, Taikinaista, Karinkoskea ja Kellankoskea - vuokrataan kalastajille koskikohtaisesti vähintään kalastusvuorokaudeksi kerrallaan. Kalastuslupien myynnistä ja majapaikkojen vuokraamisesta vastaa sähköyhtiönä aloittanut Kellankosken Voima Oy, jonka enemmistöosakas Konneveden kunta on.

Villin taimenen ehdoilla

Seitsemän kosken koskireitti on osa Rautalammin reittiä, joka on eteläisen Suomen merkittävin villin järvitaimenen tuotantoalue. Kalakannan elvyttämisen ja säilyttämisen takia koskilla saa kalastaa vain väkäsettömillä koukuilla varustetuilla perhoilla. Kaikki lohikalat kirjolohia lukuun ottamatta on päästettävä pyytämisen jälkeen vapaaksi. Myös vapamäärää on rajoitettu.

Kosket on kunnostettu uiton jäljiltä taimenen poikastuotantoon sopiviksi. Kalastajalle tämä tarkoittaa, että koskissa on runsaasti lymypaikkoja isommillekin koukkuleuoille.

Varustelut kohdallaan

Nuotion loimu luo kalareissulla tunnelmaa ja aitoa erähenkeä. Kaikilla koskillamme on katettu tulistelupaikka, jossa on polttopuut, paistoritilä ja kahvipannu valmiina. 

Siikakoskella, Taikinaisella ja Karinkoskella on laavut ja Kellankoskella ja Siikapirtillä grillikatos. Laavulla on mukava kuivatella sadekelillä, torkahtaa hetkeksi kalastuksen lomassa ja vaikka yöpyäkin, jos todella viihtyy luonnon helmassa. Muihin yöpymisvaihtoehtoihin voit käydä tutustumassa osoitteessa www.konnevedenkosket.fi

Jokaisen kosken rantamilla on info-taulut, joista löytyy koski- ja aluekartat, kalastussäännöt ja muuta tärkeää tietoa kalastukseen liittyvistä asioista.

Perhokalastuksen paratiisi

Konneveden koskia kutsutaan usein perhokalastuksen paratiisiksi. Kosket ovat myös kansainvälisesti tunnetut ja arvostetut. Viime vuosina koskireitti on herättänyt myös median huomion. Konnevedellä on kuvattu sekä kotimaisen Arktiset vedet –sarjan jakso, että National Geographic Channelin King Fishers –sarjan jakso. Konneveden kosket ovat toimineet myös perhokalastuksen SM-finaalin isäntänä. 

Tutustu koskiin ja varaa oma kalastusretkesi majoituksineen osoitteessa http://www.konnevedenkosket.fi

Koskireitin alimmat kosket, Keskisenkoski ja Hannulankoski on vuokrattu Kärkkäälän kalastuskunnalle. Molemmille koskille voi ostaa yksittäislupia.

Siikakoski

Siikakoski on Seitsemän kosken koskireitin alkukoski. Se saa alkunsa kalaisasta Konnevedestä. Kirkasvetisen Siikakosken näkösyvyys on parhaimmillaan useita metrejä. Kahlaamalla pääsee parhaille ottipaikoille, etenkin matalan veden aikana. 

Siikakoskesta nousee mukavasti taimenta ja harjusta. Kosken loppupää on varteenotettava haukipaikka.

Siikakoski tunnetaan presidentti Urho Kekkosen lempikalastuspaikkana. Kiehtovaa koskea sanotaan usein perhokalastajan paratiisiksi.

Taikinainen

Taikinainen tunnetaan erityisesti hyvänä harjuskoskena. Koski on melko lyhyt, mutta sen 100 metriä leveä niska tarjoaa kutkuttavia mahdollisuuksia erityisesti pintaperholle.

Taikinaisella on soutuvene kalastajille, joten myös veneestä pyytämistä kannattaa kokeilla. Näin kalastettava alue moninkertaistuu.

Karinkoski

Karinkosken erämainen luonto tarjoaa kalastajalle unohtumattoman elämyksen, puhumattakaan kosken pulleista taimenista ja harjuksista.

Karinkoski soveltuu monenlaiseen kalastukseen. Leveä matalahko uoma, jossa on isoja kiviä ja syviä monttuja, tarjoaa ottipaikkoja niin pinta- kuin uppoperhollekin. Karinkoskella on varattu soutuvene kalastajien käyttöön.

Karinkoskella kannattaa kokeilla myös virveliä. Pikku lipat toimivat hyvin harjukselle. Taimenelle voi koettaa uistinta tai pientä vaappua - muista yksihaarainen väkäsetön koukku!

Taikinaisen ja Karinkosken erottaa toisistaan 200 m pitkä välisuvanto.

Kellankoski

Kellankoski on 50–60 metriä leveä ja noin 600 metriä pitkä. Se on karu ja niukkakasvuinen koski, joka kuohuu komeasti yläosiltaan ja rauhoittuu hiljalleen alajuoksua kohti.

Koskeen on rakennettu kalastuslaitureita pyyntiä helpottamaan. Rauhallisemmalla alajuoksulla on runsaasti hyviä kahluupaikkoja.

Kellankoski tunnetaan komeista taimenistaan, mutta alajuoksun rauhallisemmilta pätkiltä saa hyvin harjustakin.

Yläinen

Keskisenkoski

Keskisenkoski on vuokrattu Kärkkäälän kalastuskunnalle. Koskelle voi ostaa yksittäislupia.

Hannulankoski

Hannulankoski on vuokrattu Kärkkäälän kalastuskunnalle. Koskelle voi ostaa yksittäislupia.

Top